Terrecotte Europe


Mathilde Wibautstraat 16 1628 PJ Hoorn (geen bezoekadres)
06 48725444 Klik om te bellen

Over Terrecotte Europe

Wij vertegenwoordigen zo’n 20 zorgvuldig geselecteerde Italiaanse producenten van met de hand en machinaal vervaardigd terracotta. Onze terracotta producten zijn authentiek, dragen de unieke signatuur van hun producenten en zijn gemaakt van duurzaam, natuurlijk materiaal. Vanwege de uitstekende vorstbestendigheid is ons terracotta zowel binnen als buiten toepasbaar.

Architecten en ontwerpers vinden ons product een sfeervol attribuut om hun ontwerpen te optimaliseren of originele bouwmaterialen te recreëren bij het herstellen van historische gebouwen in hun oude glorie.

Elke gewenste maat, vorm, kleur, dessin en afwerking is mogelijk om elk project te laten slagen.

Wij bezoeken architecten en designers op locatie met informatie en samples toegesneden op hun specifieke projecten.

Wij vinden het belangrijk dat projectdeadlines worden gehaald. Daarom richten wij ons intensief op de wensen van onze klanten. Bij het ontwerpen van prestigieuze projecten kunnen deze vaak heel specifiek zijn. Specifieke kleurschakeringen en afwijkende maatvoeringen bij het behouden van de authentieke bouwkundige structuur van een historisch pand zijn daarbij de voornaamste aandachtspunten.

Inschatting van het draagvermogen, op maat gemaakte mallen, het toepassen van specifieke impregneertechnieken en het juiste voegmiddel zijn enkele van de middelen die voor specifieke projecten kunnen worden ingezet.

Het ontwerp dicteert verder het gebruik van met de hand of machinaal gemaakt terracotta. In beide zijn verschillende kleuren, afwerkingen en afmetingen beschikbaar.

Ook testen onze producenten continu de kwaliteit, (non) waterabsorptie en vorstbestendigheid van hun producten.

Foto's

Terrecotte Europe in het kort

Levering van

Binnentegels
Buitentegels
Natuursteen

Online assortiment bekijken

Ja

Artikelen

Het klimaat-efficiënte productieproces en de milieubewuste toepassing van handgemaakt terracotta

Efficiënt gebruik en hergebruik van grondstoffen en eindproduct In de productie en toepassing van terracotta wordt zorgvuldig om gegaan met energiebronnen en met het afval dat bij in de verschillende...

Onze locatie

Terrecotte Europe


Mathilde Wibautstraat 16 1628 PJ Hoorn (geen bezoekadres)
06 48725444 Klik om te bellen