Terug

Welk formaat wandtegel is het best?

Sandra

We hebben vloertegels van 45x45 en zoeken daar wandtegels bij we vragen ons alleen af welk formaat daar mooi bij is. We hebben wandtegels gezien van 25x40 en 25x50 of moeten we een heel ander formaat nemen.

Alvast bedankt,

Gr. Sandra


1 Antwoord

Antwoord van TegelStore

Beste Sandra,

Gezien de datum van plaatsing weet ik niet of u nog antwoord nodig heeft, maar ik zal uw vraag toch nog beantwoorden.

Welke maat wandtegels het mooiste is bij 45x45 vloertegels is deels afhankelijk van uw eigen smaak. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor het stroken verwerken van de wandtegels. Dat wil zeggen; de breedtemaat van de wandtegels is gelijk aan de maat van de vloertegels, waardoor de voegen van de vloer- en wandtegels netjes in 1 lijn doorlopen.

De ervaring leert wel dat een wandtegel van 45 cm bij een vloertegel van 45 cm alleen strokend te verwerken is als alle tegels vanuit dezelfde fabriek (en vaak ook uit dezelfde serie) worden verwerkt. In andere gevallen is de kans groot dat er nét verschil is en de voegen uiteindelijk toch gaan verspringen.

Hierdoor wordt vaak toch een ander formaat gekozen voor de wand, zodat de verspringing in de voegen groot genoeg is. Terugkomend op uw vraag; Of u dan voor 25x40 of 25x50 cm kiest is aan u. Beide maten zijn zeker geschikt, de standaard 30x60 cm maat voor aan de wand is natuurlijk ook een optie. Wilt u uw wandtegels wat langer hebben en daardoor optisch de ruimte verbreden, dan is 30x60 of 25x50 een zeer geschikte optie. Met 25x40 cm is het verbredend effect nog steeds aanwezig, zij het iets minder.

Hopelijk heb ik u met dit bericht een antwoord kunnen geven op uw vraag. Mocht u nog vragen hebben, dan zijn wij uiteraard bereid daar weer antwoord op te geven.

 

Met vriendelijke groet,

 

Sjoerd Hartmans
Casa Ceramica